Новата ни сензация в шаха Нургюл Салимова направи ентересно признание.Последните месеци

...
Новата ни сензация в шаха Нургюл Салимова направи ентересно признание.Последните месеци
Коментари Харесай

Нургюл с признание! Каза голямата си мечта

Новата ни сензация в шаха Нургюл Салимова направи ентересно самопризнание.

„ Последните месеци и седмици бяха много напрегнати и стресиращи за мен. Бях в Баку от 28 юли до 22 август. Успях да печеля 6 мача. На финала изпуснах много шансове против гросмайстора Александра Горячкина. Не съумях да печеля купата, само че имам вяра, че играх доста почтено. Играта ми бе почтена за край. Може би опитът не бе задоволителен, само че аз съм доста горда с постигнатото ”. Това съобщи Нургюл Салимова на конференция в София.
-->
„ Усетих поддръжката на доста българи и хора от целия свят. Това ме зареди с доста позитивна сила и ми сподели, че трудът ми е оценен и хората ме обичат ”, добави шахматистката.

„ С това си класиране съумях да придобия право да вземам участие на шампионата на претендентките, който ще се състои в Торонто през април 2024 година. Целта на шампионата е да бъде избран съперник на международната шампионка по шахмат за дами. Този шампионат ще изисква доста сериозна подготовка, несъмнено, само че това върша от детството си, това ми е фантазията. Радвам се, че съм сполучлива към този момент ”, сподели още Нургюл Салимова.

Тя беше наградена от спортния министър Димитър Илиев с почетен плакет на Министерството на младежта и спорта за извънреден триумф.

Илиев акцентира, че както тя, по този начин и треньорът ѝ Живко Жеков ще получат награди за достижението.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР